Wonen

Wanneer je een gezin hebt of krijgt is het fijn om een eigen woning te hebben. Je kunt dan namelijk je dagelijks leven inrichten zoals jij dat wil. Je eigen ding doen, wanneer jij dat wil, op de manier zoals jij dat wil. Zo zorg je ervoor dat je goed kunt opladen en tot rust kunt komen. Een fijne woning vinden in de omgeving van Arnhem is soms best een uitdaging. De vraag naar woningen is groot en het aanbod is klein. En als je eenmaal een goede woning hebt is het belangrijk om deze ook te behouden. Je moet dus goed weten wat je rechten en plichten zijn als huurder.

Stichting JAM helpt jou als jonge moeder

De afkorting JAM staat voor Jonge (Alleenstaande) Moeders. Stichting JAM is in 2009 opgericht door Lovijah, die toen ook jong moeder was. Zij vond in haar moeder de rots in de branding. Zij heeft Lovijah altijd bijgestaan, adviezen gegeven. Mede hierdoor heeft Lovijah haar opleiding kunnen afronden. Lovijah merkte hoe belangrijk het is om als jonge moeder een vangnet te hebben. Om moeders daarin te voorzien heeft ze Stichting JAM opgericht. De A in de afkorting JAM staat voor alleenstaand. Dat is breder dan alleen een kind zonder partner opvoeden. Je kunt je in verschillende situaties en contexten alleenstaand voelen. Inmiddels is JAM er niet alleen voor jonge alleenstaande moeders, maar voor álle moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Hulp van Stichting JAM bij huisvesting

Je kunt bij Stichting JAM terecht als je graag hulp wilt bij het vinden of behouden van je woning. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot huisvesting. We kunnen geen woning voor je regelen. Wanneer je geen woning hebt, kijken we samen naar welke opties er zijn. Stichting JAM kan bijvoorbeeld mee gaan naar KANS-adviesgesprekken en ondersteunen bij een urgentieaanvraag. Huur je een woning? Dan kan stichting JAM je helpen om de juiste informatie te verkrijgen over jouw rechten en plichten als huurder.

Meer weten over Stichting JAM?

Heb je een vraag of wil je gewoon meer weten over Stichting JAM? Neem gerust contact met ons op.  Onder het kopje ‘ons team‘ kun je zien met wie je contact opneemt. Je mag ons bellen, mailen of appen als je dat fijn vindt.