Studie/werk

Wanneer je moeder bent en werkt, studeert of naar school gaat, is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen school/werk en het moederschap. Hoeveel uur per week kun je werken of studeren? En hoe regel je opvang voor je kindje? Structuur en ritme aanbrengen is daarbij heel belangrijk. Wil je juist beginnen met werken of studeren? Dan is het belangrijk om te ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Stichting JAM helpt moeders zowel bij het vinden van een goede balans, als bij het helpen ontdekken wat je talenten zijn en het vinden van een geschikte baan of studie.

Stichting JAM helpt jou als jonge moeder

De afkorting JAM staat voor Jonge (Alleenstaande) Moeders. Stichting JAM is in 2009 opgericht door Lovijah, die toen ook jong moeder was. Zij vond in haar moeder de rots in de branding. Zij heeft Lovijah altijd bijgestaan, adviezen gegeven. Mede hierdoor heeft Lovijah haar opleiding kunnen afronden. Lovijah merkte hoe belangrijk het is om als jonge moeder een vangnet te hebben. Om moeders daarin te voorzien heeft ze Stichting JAM opgericht. De A in de afkorting JAM staat voor alleenstaand. Dat is breder dan alleen een kind zonder partner opvoeden. Je kunt je in verschillende situaties en contexten alleenstaand voelen. Inmiddels is JAM er niet alleen voor jonge alleenstaande moeders, maar voor álle moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Hulp van Stichting JAM bij studie/werk

Je kunt bij Stichting JAM terecht als je graag hulp wilt bij het vinden van een goede balans als het gaat om werk en/of studeren en je kindje. Wat is een goed dag- en weekritme en hoe breng je hier structuur in aan? Dit thema komt ook terug in de trainingen en ontmoetingen. Daarnaast is het heel waardevol om ervaringen uit te wisselen met andere moeders.

Zou een opleiding als Verzorgende goed bij je passen? Lijkt kraamzorg je tof? Of werk je liever als monteur, administrateur, docent of in de marketing? Stichting JAM kan je ook helpen ontdekken wat voor beroep of studie bij je zou passen. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en waar je talenten liggen. Daarnaast helpen we je bij het uitstippelen van het pad dat leidt tot jouw geluk. Dit kan via de trainingen en ontmoetingen. Ook tijdens individuele begeleiding kan dit een onderdeel zijn van het traject.

Kennismaken en contact opnemen

Heb je een vraag of wil je gewoon meer weten over Stichting JAM? Neem gerust contact met ons op. Onder het kopje ‘ons team‘ kun je zien met wie je contact opneemt. Je mag ons bellen, mailen of appen als je dat fijn vindt.