Individuele begeleiding

Denk je weleens ‘ik kan wel wat hulp gebruiken?’ Dat is helemaal niet gek, want het moederschap is mooi maar ook pittig! Het verzorgen en opvoeden van een kindje vraagt veel energie, tijd en geduld, terwijl je ook nog allerlei andere ballen in de lucht moet houden. Soms weet je even niet meer wat je moet doen. Juist dan is het fijn dat iemand een helpende hand biedt en je begeleidt. Stichting JAM helpt moeders om hun eigen doelen te bereiken. Dit doen we onder andere door individuele begeleiding aan te bieden.

Stichting JAM helpt jou als jonge moeder

Stichting JAM is in 2009 opgericht door Lovijah, die toen jong moeder was. Zij vond in haar moeder de rots in de branding. Zij heeft Lovijah altijd bijgestaan, adviezen gegeven. Mede hierdoor heeft Lovijah haar opleiding kunnen afronden. Lovijah merkte hoe belangrijk het is om als jonge moeder een vangnet te hebben. Om moeders daarin te voorzien heeft ze Stichting JAM opgericht.

Samen werken aan jouw doelen

We nemen je bij de hand en bespreken alle thema’s die belangrijk zijn voor het jonge moederschap. Wij helpen je waar we kunnen met alle belangrijke dingen in jouw leven. Denk aan je financiën, je agenda, het zoeken naar werk of een opleiding of je huisvesting. Deze dingen doen we niet vóór je, maar met je. Op die manier leer je zelf wat nodig is om in jouw eigen kracht te komen, en jouw leven én dat van je kindje op een manier in te vullen waar jullie beiden gelukkig van worden. We zijn positief ingesteld en zoeken samen altijd naar kansen en mogelijkheden. Samen vooruit kijken en stapsgewijs werken aan jouw doelen en toekomst. Iedereen is anders. Daarom wordt voor iedere moeder een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld.

Praktische hulp

Stichting JAM biedt praktische hulp op verschillende leefgebieden:

  • hulp bij het vinden van een woning
  • budgetteren en schulden ordenen
  • richting werk en/of studie
  • ondersteuning bij opvoeding
  • het accepteren van en het leren omgaan met het (alleenstaande) jonge moederschap
  • het opbouwen van een netwerk

Wanneer jij als moeder binnenkomt kijken we samen naar je hulpvraag. Op welke vlakken kun jij ondersteuning gebruiken? Wat heb je al gedaan en wat wil je bereiken? We brengen je huidige situatie in kaart en maken samen een begeleidingsplan dat je helpt jouw doelen te bereiken. Eerst worden de praktische zaken opgepakt. Samen zorgen we ervoor dat je situatie stabiel is. Vervolgens kijken we naar jouw persoonlijke ontwikkeling en welke stappen jij daarin wil maken.

Begeleiding, ontmoetingen en trainingen

Naast de individuele begeleiding biedt Stichting JAM elke week trainingen en ontmoetingen. De trainingen vinden plaats op maandagmiddag en gaan over thema’s waar je als moeder dagelijks mee te maken krijgt. Doel is dat je tools en handvatten krijgt waarmee je direct verder kunt. Elke vrijdagmiddag is er een ontmoeting. Je komt in een relaxte setting samen met andere moeders. Tijdens de ontmoetingen kun je ontspannen en even tijd voor jezelf nemen. Tijdens de trainingen en ontmoetingen is er een oppas in het gebouw. Daardoor heb jij je handen vrij en kun je écht aan jezelf werken.

Trainingen

Onze trainingen zijn praktisch en leerzaam. De trainingen van Stichting JAM kunnen je helpen bij de onderwerpen waar je dagelijks mee te maken krijgt. Je leert iets waar je direct mee verder kunt.

Ontmoetingen

Elke vrijdagmiddag vindt er een ontmoeting plaats. Er is oppas aanwezig in hetzelfde gebouw, waardoor je even tijd hebt voor jezelf. Je kunt in alle rust andere moeders ontmoeten en ervaringen delen.

Kennismaken en contact opnemen

Elke maandagmiddag vindt er een training plaats. Heb je een vraag over de trainingen of wil je gewoon meer weten over Stichting JAM? Neem gerust contact met ons op. Onder het kopje ‘ons team‘ kun je zien met wie je contact opneemt. Je mag ons bellen, mailen of appen als je dat fijn vindt.