Ontmoetingen

Zou je het als (aanstaande) moeder leuk vinden om andere moeders te ontmoeten? Denk je weleens ‘wat hulp zou eigenlijk wel fijn zijn’? Dat is logisch, want het krijgen en opvoeden van kinderen is een mooie, maar ook zware taak. Kinderen krijgen is levensveranderend! Je komt voor vragen te staan die nooit eerder op je pad gekomen zijn. Hoe is het om moeder te zijn? Welke zaken moet ik regelen? Kan ik nog naar school? Hoe zit het met werk en financiën? En met woonruimte? Wat kan ik verwachten van de vader van mijn kind(eren)? Bij deze en nog veel meer vragen helpen wij je met liefde!

Stichting JAM helpt jou als jonge moeder

Stichting JAM is in 2009 opgericht door Lovijah, die toen jong moeder was. Zij vond in haar moeder de rots in de branding. Zij heeft Lovijah altijd bijgestaan en adviezen gegeven. Mede hierdoor heeft Lovijah haar opleiding kunnen afronden. Lovijah merkte hoe belangrijk het is om als jonge moeder een vangnet te hebben. Om moeders daarin te voorzien heeft ze Stichting JAM opgericht.

Samen werken aan jouw doelen

We nemen je bij de hand en bespreken alle thema’s die belangrijk zijn voor het jonge moederschap. Wij helpen je waar we kunnen met alle belangrijke thema’s in jouw leven. Denk aan je financiën, je agenda, het zoeken naar werk of een opleiding of je huisvesting. Deze dingen doen wij niet vóór je, maar met je. Op die manier leer je zelf wat nodig is om in jouw eigen kracht te komen, en jouw leven én dat van je kindje op een manier in te vullen waar jullie beiden gelukkig van worden.

Relaxed kletsen met andere moeders

Om jou als moeder te ondersteunen kun je bij ons terecht voor individuele begeleiding, trainingen en ontmoetingen. Elke vrijdagmiddag vindt er een ontmoeting plaats. Er is oppas aanwezig in hetzelfde gebouw, waardoor je even tijd hebt voor jezelf. Je kunt in alle rust andere moeders ontmoeten en ervaringen delen. Dit kan zorgen voor herkenning doordat je kunt ervaren dat andere moeders dezelfde vragen kunnen hebben. Door deel te nemen aan de ontmoetingen kan je elkaar versterken. Er is ruimte om te netwerken en om vriendschappen op te bouwen. De ontmoetingen zijn gezellig en er wordt veel gelachen.

Thema’s

De ontmoetingen worden wekelijks aan verschillende thema’s gekoppeld. Op deze manier zorgen we ervoor dat er leuke, inspirerende en interessante thema’s te bespreken zijn. De thema’s komen terug in de activiteiten die er plaats vinden. Denk aan samen koken, dansen of wat leuks met de kinderen doen. Meedoen is overigens niet verplicht, als je bijvoorbeeld niet van dansen houdt. Je mag ook gewoon langskomen voor de gezelligheid! De thema’s voor 2020 zijn:

 • Januari: 2020 here we come!

 • Februari: liefde

 • Maart: all about the kids

 • April: koken

 • Mei: verwenmaand

 • Juni: dans en muziek

 • Juli: summertime

 • Augustus: nieuw seizoen

 • September: me, myself and I

 • Oktober: Halloween

 • November: warme winter

 • December: feestmaand

Praktische informatie

Tijd: Elke vrijdagmiddag van 12.00 – 15.00
Locatie: Bethaniënstraat 242, 6826 TJ in Arnhem
Er is oppas aanwezig

Kennismaken en contact opnemen

Elke maandagmiddag vindt er een training plaats. Heb je een vraag over de trainingen of wil je gewoon meer weten over Stichting JAM? Neem gerust contact met ons op. Onder het kopje ‘ons team‘ kun je zien met wie je contact opneemt. Je mag ons bellen, mailen of appen als je dat fijn vindt.