Financiën

Inzicht hebben in je geldzaken is belangrijk, omdat je daarmee in de gaten kunt houden of je geen schulden opbouwt of werkt aan een buffer. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een wasmachine moet vervangen. Doordat er vaak veel zaken door elkaar lopen (je geld komt op een vast moment binnen, maar je rekeningen worden op verschillende momenten geïncasseerd) kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Een vervelend gevolg hiervan kan zijn dat je bijvoorbeeld schulden opbouwt.

Stichting JAM helpt jou als jonge moeder

De afkorting JAM staat voor Jonge (Alleenstaande) Moeders. Stichting JAM is in 2009 opgericht door Lovijah, die toen ook jong moeder was. Zij vond in haar moeder de rots in de branding. Zij heeft Lovijah altijd bijgestaan, adviezen gegeven. Mede hierdoor heeft Lovijah haar opleiding kunnen afronden. Lovijah merkte hoe belangrijk het is om als jonge moeder een vangnet te hebben. Om moeders daarin te voorzien heeft ze Stichting JAM opgericht. De A in de afkorting JAM staat voor alleenstaand. Dat is breder dan alleen een kind zonder partner opvoeden. Je kunt je in verschillende situaties en contexten alleenstaand voelen. Inmiddels is JAM er niet alleen voor jonge alleenstaande moeders, maar voor álle moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Financiën op orde met hulp van Stichting JAM

Je kunt bij Stichting JAM terecht als je graag hulp wilt bij het ordenen van je financiën. Als je schulden hebt helpt Stichting JAM je bij het maken van een overzicht van je schulden. Ook wanneer je doorverwezen wordt naar een andere instantie kan Stichting JAM je begeleiden bij deze stappen, bijvoorbeeld door je te ondersteunen bij gesprekken bij de schuldhulpverlening. Het thema ‘leren omgaan met geld’ komt terug bij de ontmoetingen, trainingen en bij individuele begeleiding. In de zomer is er bijvoorbeeld een training over hoe je toch leuke dingen kunt doen met weinig geld, super praktisch dus!

Hulp bij schulden

Wanneer je wordt doorverwezen naar de schuldhulpverlening kan Stichting JAM betrokken blijven. Denk hierbij aan hulp bij de gesprekken en het opstellen van de documenten die je moet aanleveren. Wanneer je doorverwezen wordt kun je nog steeds bij Stichting JAM terecht voor de ontmoetingen en de trainingen.

Meer weten over Stichting JAM?

Heb je een vraag of wil je gewoon meer weten over Stichting JAM? Neem gerust contact met ons op. Onder het kopje ‘ons team’ kun je zien met wie je contact opneemt. Je mag ons bellen, mailen of appen als je dat fijn vindt.